Workshop Truffel en innovatie

Een heerlijke workshop, OUT OF THE CHOCOLATEBOX met smaakinnovatie!

Verwelkoming met koffie en thee en hoe kan het ook anders een heerlijke slagroomtruffel.

 

We beginnen met een korte uitleg van over chocolade in samenhang met bepaalde smaakcombinaties. Hierna een demonstratie hoe de truffelvulling wordt gemaakt en diverse spuittechnieken.

De deelnemers mogen een keuze maken, worden het:

  • Vanille slagroomtruffels, gemaakt van heerlijke slagroom met verse vanille of …
  • De truffels waar anijs, kaneel en een vleug van kersen in zijn verwerkt
  • Beide soorten kiezen? ja dat mag

Deze truffels zijn voorbereid vanwege het tijdsbestek, truffels zijn ingevroren makkelijker door te halen. De truffels door de chocolade halen en door de garnituur rollen. (Cacaopoeder of poedersuiker)

Hierna maken we een chocolaatje met een garnituur. De bedoeling is dat een ieder zijn eigen chocolaatjes kan maken a.d.h.v. zijn/haar eigen smaak en dus de keuze kan maken uit alle onderstaande smaakcombinaties. Deze chocolaatjes kunnen gemaakt worden met de keuze uit twee soorten chocolades.

Garnituren waar de deelnemers uit mogen kiezen:

  • Fijngehakte nougat
  • Fijngehakte pistache
  • Amandelhazelnootkrokant

Als de keuze is gemaakt uit een garnituur kan de keuze worden gemaakt uit onderstaande ingrediënten, denkt u eens aan:

  • gember
  • anijs
  • peper
  • kaneel

Vaandel van chocolade wordt door de deelnemer zelf uitgesneden. Deze is zelf te *garneren met een korte tekst.

Tijdsduur: +/- 2 uur

Vanaf 8 personen tot en met 12 personen per persoon € 37,00 

Van 13 tot en met 20 personen, per persoon € 32,00

Wij zullen zorg dragen voor plastic schortjes, de ingrediënten en al het materiaal.

*schrijven of versieren met chocolade