Workshop Patisserie

Patisserie is bestemd voor diegene die meer inspiratie en creativiteit zoeken en de producten vanaf de basis willen leren. Leer het maken van desserts en andere zoete heerlijkheden. De workshop is vooral bedoeld voor personen die van koken hun hobby hebben gemaakt en meer interesse en associatie hebben met de patisserie keuken.

Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op bepaalde basistechnieken en we laten u kennis maken met een aantal klassiekers en bekende variaties in de patisserie. Tijdens deze workshop werkt u bijvoorbeeld met een drietal personen in groepsverband. Deze workshop leent zich dus bij uitstek voor teambuilding.

Wat gaan we maken tijdens deze workshop…?

  • Mignardises ‘mini gebakjes’
  • Petit Soirees ‘mini gebak met een bodem van koek gevuld met frangipane en afgewerkt met een crème
  • Mini kasteeltjes ‘amandelcake gevuld met crème en afgesloten met marsepein’
  • Ganache bonbon ‘chocolade gevuld met een heerlijke bonbonvulling’
  • Granny`s Chocolate Mousse ‘chocolade bakje gevuld met pittige donkere mousse’
  • Chocolade decoraties ‘leer de spuittechniek om een prachtig chocolaatje te maken’
  • Gelei ‘ leer van fruit een jam of gelei te koken’
  • Crumble ‘geeft het dessert the perfect bite’

Wat gebakken dient te worden wordt van te voren gebakken. Wel worden deze technieken tijdens de workshop behandelt en gemaakt. Vanwege het tijdsbestek worden deze producten dus voor de workshop ook gemaakt.

Aan het einde van de workshop gaan we kort in gesprek hoe het is verlopen en wat er te verbeteren is aan de producten. Na deze workshop kunt u thuis een uitgebreid dessert maken voor uw gasten.

Minimale groepsdeelname is 9 personen

Prijs per persoon is vanaf 9 personen € 45,00

Prijs per persoon van 10 tot en met 15 personen € 42,00